O nama

trigma logo1

O nama

TRIGMA d.o.o. Banja Luka je od kraja 1999. godine prisutna na tržištu Bosne i Hercegovine. Od tada Trigma se bavi plasmanom motornih i industrijskih ulja i maziva, autodijelova, guma i energenata, a danas kao ovlašćeni uvoznik i distributer proizvoda kompanija CHEVRON-TEXACO, ROBERT BOSCH, FÖRCH, MANN, WIX, HIFI, TGH Lubricants, NISOTEC i MIRKA.

Od osnivanja Trigma na tržište Bosne i Hercegovine plasira kompletnu paletu Shell proizvoda: sintetička, polusintetička i mineralna motorna ulja za putnička i teretna vozila i vanputnu mehanizaciju, ulja za mjenjače i diferencijale, tečnost za kočnice, rashladne tečnosti, mazive masti i fluide za avijaciju, te sva industrijska ulja koja Shell proizvodi – hidraulična, reduktorska, kompresorska, cirkulaciona, procesna ulja  za gumarsku industriju …

Trigma je, u saradnji sa firmom Trigema d.o.o. Kakanj, koja posluje u sastavu iste grupacije, počela i distribuciju proizvoda još jednog svjetski poznatog proizvođača ulja i maziva- CHEVRON-TEXACO. Chevron, druga po veličini energetska kompanija u SAD-u i među najvećim korporacijama na Svijetu, je lider u gotovim mazivima i vodeći svjetski proizvođač vrhunskih baznih ulja. Chevron prodaje proizvode na šest kontinenata. Kompletna linija za podmazivanje i hlađenje uključuje proizvode: Havoline ®, ® Delo, Ursa ®, ® Meropa, HDAX ® i Rando ®. Chevron posjeduje zvanična odobrenja za svoja Texaco motorna ulja i maziva dobijena od najvećih svjetskih proizvođača vozila. Trigma na tržište plasira kompletnu paletu Texaco proizvoda: sintetička, polusintetička i mineralna motorna ulja za putnička i teretna vozila i vanputnu mehanizaciju, ulja za mjenjače i diferencijale, tečnost za kočnice, rashladne tečnosti, mazive masti i sva industrijska ulja koja Texaco proizvodi – hidraulična, reduktorska, kompresorska, cirkulaciona, procesna ulja  za gumarsku industriju.

Svim svojim kupcima Trigma i Texaco pružaju potpuno tehničku podršku. Za svaku konsultaciju ili problem koji treba da se riješi, na raspolaganju su im Trigmin inženjer primjene, kao i Texacova tehnička služba i laboratorija.

Izuzev široke palete vrhunskih maziva za motorna vozila i industriju, Trigma svojim poslovnim partnerima obezbjeđuje:

  • Pomoć u izboru pravog Texaco maziva za određeni motor, odnosno određeni tip vozila ili mašinu, kao i u određivanju otimalnih intervala zamjene;
  • Organizovanje preuzimanja rabljenog ulja i otpadnih materijala po svim zakonskim normama i važećim propisima.

U martu 2012. godine Trigma je osnovala preduzeće TRIGMA TRGOVINA d.o.o. Zagreb, koje preuzima distribuciju za CHEVRON-TEXACO u Hrvatskoj.

Svim svojim kupcima Trigma, zajedno sa Texaco, Bosch, Förch, MANN, WIX, HIFI, Nisotec i Mirka, pružaja potpunu tehničku podršku. Za svaku konsultaciju ili problem koji treba da se riješi, na raspolaganju su im inženjeri primjene, kao i tehničke službe i laboratorije proizvođača.

Više puta u toku godine Trigma u saradnji sa dobavljačima organizuju seminare i prezentacije za poslovne partnere – poddistributere i krajnje korisnike, na kojima ih upoznaju sa najnovijim proizvodima.

Trigma je poznata kao jedan od vodećih veletrgovaca uljem za loženje (srednje-mazut) i bitumenom. Godinama je pouzdan snabdijevač velikih potrošača širom BiH.  U cilju pouzdanih isporuka, pored velikog broja ugovornih profesionalnih prevoznika, Trigma posjeduje i sopstvene nove i savremene auto-cisterne i tegljače najnovije generacije proizvođača Iveco i MAN.

Sjedište Trigme se nalazi u Banjaluci, u Ulici Subotička 149a. Uz komercijalnu, tu se nalaze i službe knjigovodstva i marketinga, te magacinski prostor, moderno opremljen višeetažnim skladišnim rafama. Trigma na istoj lokaciji ima otvorenu i maloprodaju. Firma trenutno zapošljava 32 radnika.

Veleprodaja i maloprodaja rade svakim radnim danom od 08 do 16 h i subotom od 08 do 12 h.

Sve proizvode Trigma do kupaca širom Bosne i Hercegovine doprema vozilima iz svog voznog parka. Kupcima se uvijek pruža i mogućnost hitne dostave brzom poštom.

Tokom proteklih godina ostvarivali smo značajan i kontinuiran rast godišnjih prihoda. Finansijsko poslovanje obavljamo preko računa otvorenih kod: Nova banka, Hypo banka, Unicredit banka, Raiffeisen banka, Komercijalna banka i Sparkasse banka.

 

S poštovanjem,

 

Izvršni direkor:

Željko Petković dipl.ing.

 

 

Затворено за коментаре.