BOSCH

BOSCH GROUPRobert Bosch GmbH je osnovana u Njemačkoj 1886. i najveći je svjetski dobavljač automobilskih dijelova. Ima poslovne odnose sa skoro svim fabrikama automobila u svijetu. Sjedište kompanije Bosch je u Gerlingenu, u blizini Stuttgarta.

Sjedinjene Države odigrale su važnu ulogu u istoriji kompanije Bosch. 1906 godine, osnivač, Robert Bosch, preduzimljiv i vizionar, vjerovao je da je razvio jedan od proizvoda – magneto sistem paljenja – koji će osigurati tehnološku inovaciju koja će oduševljeno biti prihvaćena na tržištu SAD-a. Proizvod je doživio veliki uspjeh.

Robert Bosch osnovao je svoju kompaniju na osnovu proizvoda – magneto – koji predstavlja inovativni „korak napred“ u njegovom vremenu.

Bosch Grupa sastoji se od više od 275 predstavništava. Pored isporuke auto-komponenti, koja donosi oko 60% prihoda, kompanija proizvodi i industrijske mašine i ručne alate. Bosch je izumio prvi praktični magneto, rano paljenje električnih izvora, koja omogućuje varnici da zapali smjesu u većini prvih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Bosch je takođe izumio uređaj protiv blokiranja točkova (ABS), a kako je vrijeme prolazilo, Bosch je postao lider u oblastima kao što su specijalizovani sistemi kontrole proklizavanja (TCS), elektronski program stabilnosti (ESP), elektronike (kao što su centralno zaključavanje, vrata, prozora i elektro pomjeriva sjedišta), senzor vazduha, injektora i pumpi za gorivo. Čak i u takvim skromnim tehnološkim područjima kao što su svjećice, metlice brisača, motor ventilatora i drugih aftermarket dijelova, Bosch ima preko 1 milijarde dolara godišnje prodaje.
Bosch je vodeći igrač u industriji automobilskih stereo sistema i navigacionih uređaja.
Robert Bosch GmbH snabdijeva proizvođače automobila sa hibridnom dizel-električnom tehnologijom.bosch_logo
U junu 2008. Bosch je formirao SB LiMotive, 50:50 zajedničku kompaniju sa Samsung SDI. Kompanija će se baviti proizvodnjom litijum-jonskih baterijskih ćelija za hibridna vozila u 2011. i za električna vozila u 2012.
Dakle, od samog početka, Bosch predstavlja vrhunac moderne tehnologije ali, u isto vreme, osnivač Bosch-a je prihvatio i bezvremenske i humanističke vrednosti.
Bosch nastavlja da bude kompanija posvećena inovacijama i kretanju prema naprijed.

Od 2000. godine TRIGMA d.o.o. je ovlašćeni distributer BOSCH akumulatora, autodijelova i ispitne opreme.