GAZPROMNET – kvalitetna motorna i industrijska ulja i maziva

GAZPROMNEFT nudi široku paletu ulja i maziva, sa više od 170 vrsta proizvoda i  500 različitih artikala, među kojima su ulja za motorna vozila, ulja za poljoprivrednu i građevinsku mehanizaciju, ulja za industriju, različite mazive masti i tehničke tečnosti. Kvalitet ulja potvrđuju više od 30 odobrenja (approvals) najpoznatijih proizvođača motornih vozila: Mercedes, Volkswagen, MAN, Volvo, Cummins, Mack, Renault, kojim se odobrava korišćenje GAZPROMNEFT ulja u njihovim vozilima i opremi.

gazpromneft_engine_oilPored toga, Direkcija za maziva, posjeduje integrisani sistem menadžmenta kvalitetom, koji obuhvata: sistem menadžmenta kvalitetom ( ISO 9001:2008), sistem menadžmenta zaštitom životne sredine ( ISO 14001:2004) i standard bezbjednosti i zaštite na radu ( OHSAS 18001:2007). Mnogobrojna eksploataciona ispitivanja koja se vrše na motorima i opremi kod velikih potrošača, zajedno sa njihovim stručnjacima, dokazuju da GAZPROMNEFT ulja, mogu da se koriste u znatno dužem intervalu od preporučenih radnih sati ili pređenih kilometara, što direktno smanjuje cijenu koštanja.

ISTORIJAT:

2010. Formiran je kvalitetan stručni tim, izvršena je detaljna analiza tržišta maziva Srbije i Regiona i usvojena nova tržišno orijentisana strategija. Otvoreni su novi kanali prodaje i razvijeni novi proizvodi i nove linije proizvoda. Potpisan ugovor sa Gazpromneft Lubricant o distributerstvu G-Energy ulja na regionalnom tržištu. Sa brendom G-Energy, NIS ulazi na tržište u premijum segment.

NISOTEC proizvodi su  osvojili 10 medalja za kvalitet, kao i šampionski pehar za izuzetan kvalitet na Novosadskom međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Brend NISOTEC je 2010. postao generalni sponzor Dušana Borkovića koji je tu sezonu završio kao evropski vicešampion u brdskom reliju i u generalnom plasmanu. Oformljen je NISOTEC RACING TEAM.

2011.  Urađen je kompletan redizajn  vizuelnog identiteta etiketa i sprovedena reklamna kampanja sa pozicionim sloganom: JEDNOSTAVNO BOLJE. Razvijeno više od dvadeset novih proizvoda i dobijena odobrenja (approvel) od poznatih proizvođača motora i opreme.

Uspostavljena distributerska mreža u zemljama Balkana – NISOTEC maziva su prisutna u: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

2012. Uveden integrisan sistem kvaliteta QMS – ISO 9.001 i EMS – ISO 14.001.

Potpisan ugovor o sponzorstvu sa «NISOTEC racing timom» odnosno Dušanom Borkovićem, evropskim šampionom u brdskim auto trkama. Obostrana vizija se ostvarila, te tako NISOTEC, kao šampion kvaliteta postaje lider na domaćem tržištu a Dušan Borković  i  NISOTEC Racing  Team – osvajaju tržište regiona. Dušan Borković – NISOTEC Racing Team,  postaje evropski šampion.

2013.  Urađen rebrending NISOTEC ambalaže. Kako bi se uklopio u trikolor vizuelni identitet NIS-a, i uvjerio potrošače u kvalitet i pouzdanost NISOTEC brenda. Nivoi kvaliteta se razlikuju po boji ambalaže, a vrste ulja po boji detalja na etiketi.

Uveden je asortiman NISOTEC mazivih masti. Povećan broj maziva NISOTEC na 140 proizvoda i 320 raličitih asortimana.

2014. Proširena distributerska mreža i novi kanali prodaje doprinijeli su povećanju učešća Nisoteca na tržištu maziva. Dobijena nova odobrenja (approvel) od poznatih proizvođača motora i opreme. Razvojem novih proizvoda povećan je broj maziva Nisotec na 170 proizvoda i 500 raličitih asortimana.

Uveden standard bezbjednosti i zaštite na radu OHSAS 18001:2007 koji uz sistematski pristup identifikaciji opasnosti i upravljanju rizicima doprinosi zdravijoj i sigurnijoj radnoj okolini, smanjuje nesreće i probleme zaštite zdravlja na radu.

2015. U potpunosti implementirana nova ambalaža, usklađena  sa Direktivom EU o pakovanju i obilježavanju. Prema  principima i stavovima  zakonske regulative i Direktivama EU koja  je stupila  na snagu od  1. jula 2015. svi bezbjednosni  listovi  (MSDS liste) i etikete proizvoda su prilađene novoj CLP/GHS klasifikaciji.

Razvijen prvi proizvod pod brendom GAZPROM. Potpisan Ugovor o poslovnoj saradnji sa poznatom švedskom kompanijom Nynas u oblasti naftenskih baznih ulja i ulja za gumarsku industriju.